serban andrea & szeghalmi endre

Tango libre budapest

serbán andrea

Serban-Andrea-tango

A tánc mindig is nagyon fontos helyet töltött be az életemben. 11 évesen találkoztam először a tánccal (társastánc), ami meghatározó élmény volt számomra. 16 évesen a kubai salsa következett, elragadott a salsa világa, évekig. 2006-ban ismerkedtem meg a tangóval.„Szerelem első hallásra” volt, mikor először meghallottam tangó zenét. Akkor már tudtam, ez az én utam. Úgy éreztem, mindent szeretnék tudni erről az irányról, táncról, életstílusról, erről a különleges világról. Megtaláltam benne mindazt, amit korábban különböző táncstílusokban kerestem: elegancia, szenvedély, dinamika, könnyedség, sokszínűség, öröm, mélység, magasság….Mint maga az élet.

Legutóbb 2019 augusztusában voltunk Endrével Buenos Airesben. Óriási élmény számomra minden alkalommal Argentína, ahol megismerkedhettem, az argentin tangó olyan nagymestereivel, akik több mint 60 éve táncolnak. Tánctudásuk, oktatási stílusuk nagyon inspiráló számomra. Ezt a látásmódot és tánctudást szeretném átadni a tanítványaimnak is.


Eredmények:


2019 European Tango Contest – Tango de Pista kategória

2018 UK Tango Championship – Tango de Pista kategória I. helyezés

Szeghalmi Endre

andrea-endre-tango

Az egész életemet végigsportoltam, de a tangóval később ismerkedtem meg.

Több alkalommal voltam Buenos Airesben, Argentínában. Egyik alkalommal hét hónapot töltöttem, ahol szinte csak a tangóval foglalkoztam. Spanyolt nyelvtudásomat is fejlesztettem, de azért leginkább a tánctudásom csiszolásával töltöttem az időm nagy részét és a világ legnevesebb tangó mestereitől tanulhattam.

Másik szenvedélyem a blogírás a tangóról. Az egyik legérdekesebb téma számomra, hogy hogyan hatnak, hogyan segítenek a tangóban való fejlődésben más táncok, más mozgásformák.

Eredmények:

2019 European Tango Contest – Tango de Pista kategória I. helyezés

2018 UK Tango Championship – Tango de Pista kategória I. helyezés

Tango libre budapest

Andrea és Endre a Tango Libre Budapest alapító tanárai. 

Rendszeresen tartanak csoportos órákat kezdőktől haladókig, hétvégi workshopokat, tangó táborokat és szervezői a csütörtöki milongának (Milonga Jueves).

„Erős, stabil alapokra lehet (vagy érdemes) igazán építkezni. A mi szemléletünk szerint, két egész alkot egy párt, két fél helyett. Célunk az, hogy a tanítványaink örömmel, felszabadultan, magabiztosan tangózzanak. Úgy gondoljuk, mindenkinek van egy egyedi táncstílusa, amitől különleges, amitől más. Ezt megtartva igyekszünk tanítani az óráinkon.”