Saska Sziszi & Murvai Dávid

MurvaiDavidTango

saska sziszi


Gyerekkorom óta foglalkoztatott a tánc és a zene. Édesapám zenetanár, így hamar megbarátkozott a fülem a ritmikával és a és a dallamok sokszínűségével. Ennek köszönhetően mindig is könnyen tudtam a különböző táncok mozgásvilágát elsajátítani.

Néptánccal kezdtem, majd gimnazista éveim alatt megismerkedtem a latin táncok világával. Végül 2017 októberében elcsábultam az első tangó órámra, amit a Hello Tangonak köszönhetek. Innentől fogva megnyílt számomra egy teljesen új világ. A tangó tanulása folyamán rengeteget fejlődött a magamhoz és másokhoz való viszonyulásom. A Hello Tangós csapattal lehetőségem adódott külföldön fesztiválokra és maratonokra menni, aminek legnagyobb tanulsága számomra, hogy megtanított idegen környezetben megtalálni a helyemet.

2020 augusztusában jelent meg a következő lépcsőfok, amikor Dávid felkért, hogy tanítsunk együtt a hétfői óráin. Olyan jól alakult a közös munkánk, hogy egyre többet kezdtünk tanítani, és fejleszteni magunkat. Már a legelején szembetűnő volt, mennyire oda vagyunk a milonga zenéért, d’Arienzo és Biagi zeneiségéért. Ezért is kezdtünk el 2020 szeptemberétől milonga csoportot elindítani, hogy az ez iránti rajongásunkat minél több emberrel megoszthassuk. Időközben belecsöppentünk Budai Laciék táncszínházába is, ami még nagyobb löketet adott, hogy még többet foglalkozzunk a tangóval, illetve megismerkedhettem ezáltal a színpaddal.

Kíváncsian és nyitottan várom, milyen lehetőségeket hoz a jövő, mi lesz a következő lépcsőfok.

Sziszi-David-tango-2

Murvai dávid

Több, mint 11 éve foglalkozom tánccal. Szülővárosomban, Aradon kezdtem társastáncolni 2010 tavaszán. Teljesen magával ragadott ez az életforma. Másfél év után, látszólag “véletlenül” (mert, ugye, vannak olyanok…) találkoztam az argentin tangóval. Mondanom sem kell: szerelem első látásra.

Hálás vagyok mindazoknak, akik hozzájárultak a fejlődésemhez. Ki szeretném emelni Budai Lászlót és Pirity Andreát, akiknél elkezdtem a tangót és akiktől mai napig sokat tanulok; Glotz Marcsit, akivel közös munkánk során nagyon értékes tudást és sok türelmet és segítséget kaptam; és nem utolsó sorban táncpartneremet, Sziszit, akiben 2020 nyarán találtam meg ideális társam – és a Stradivarim.

Stílusomat a zeneismeret, a zene apró részleteinek kifejezése, a ritmussal és hangulatokkal való játék határozza meg. Legfontosabb elvem, hogy a tánc gerince a zene, minden abból fakad és oda csatol vissza. Törekszem az eleganciára és legfőképpen arra, hogy a partnernek a lehető legjobb élményt nyújtsa a tánc.

Dávid-Sziszi-4