Pirity andrea & Budai László

BudaiTangoClub

Budai László táncos-koreográfus, táncpedagógus, a Magyar Táncművészeti Főiskola és Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára, hazai tangófesztiválok szervezője, külföldi fesztiválok, workshopok meghívott résztvevője, kétszeres argentin tangó IDO Vlágbajnok, az argentin tangó magyar nagykövete, a hazai tangós élet meghatározó egyénisége, a BudaiTangoClub vezetője, valamint az Argentin Tangó Táncszínház Közhasznú Egyesület elnöke… 🙂

Budai László és Pirity Andrea 2009 óta táncolnak együtt.

Budai-László-Pirity-Andrea

Mindketten tanultak más táncokat is, de az argentin tangó őszintesége és természetessége mindkettőjüket magával ragadta.

Szinte tökéletesen kiegészítik egymást: míg Laci táncában a jazztánc, ballett, Limón és a Graham stílusok mozgásanyagait szintetizálja a több mint 20 év alatt megismert tangó technikákkal, addig Andi a Lacitól kapott tudást, érzésvilágot saját analítikus módszereivel bontja le. Összegyúrva, harmóniájukkal egyedülálló energiákat hoznak létre a parketten.

Az oktatásnak elsősorban nem a figurális része, a lépések precíz technikája foglalkoztatja őket, hanem az, hogy magához a ‘Tangó’-hoz az érzéseken, energiákon keresztül hogyan tudnak eljutni. Milyen érzés elindulni? Milyen érzés megállni? Hogyan hozom létre a kapcsolatot partneremmel, a zenével és a talajjal? Hogyan szabadítok fel energiákat és hogy összpontosítom őket? Hogyan használom a tengelyeket/ centrumokat? Hogy tanulok meg engedni? Hogyan használom a ‘közös szabadságot’?

Az első órától igyekeznek kreatívvá és improvizatívvá tenni a táncot.

Azt vallják, hogy a férfi feladata nem a vezetés és a nő feladata nem a követés. Legalábbis a szónak nem minden értelmében. Természetesen ha lecsupaszítjuk a dolgokat, mégis erről van szó, de ha feldíszítjük mindazzal, amit mi Tangónak hívunk, máris másabb képet kapunk.

Budaitangoclub

A BudaiTangoClub 2014 szeptemberében nyitotta meg kapuit.
Azóta (a nyári és a téli szünet kivételével) minden hétköznap tanfolyamokkal, magánórákkal, hétvégente workshopokkal, milongákkal és különböző
programokkal várunk minden tangózni vágyót.