Pálffy-Balogh Márta - Pálffy Levente

Senior Tango Klub


Pálffy-Balogh Márta

Nekem a tangó a kapcsolódás, a jelenlét, a szavak nélküli kommunikáció, az érzések teljes skálája. A folyamatos változások elfogadása. Önmagam megismerése és egy életen át tartó tanulási folyamat, főleg önmagamról. Budai László hatására kezdtem tangózni. Ő bátorított , hogy elinduljak a tanítás útján is. Nem kevesebb hatással volt rám Pirity Andrea, számomra igazi példakép.
A Seniortangóval régi vágyam teljesült. 2014. szeptemberében kezdődtek az első órák Gáspár Lászlóval, azóta sokan szerették meg általunk a tangót és lettek aktív részesei a tangós közösségnek.
Mindig csodás látni, ahogy megérkeznek az órákra és egy órával később szinte megfiatalodva, sugározva, mosolyogva mennek haza és alig várják, hogy jöjjön a következő óra.
2019 -ben kibővítettük a tanárok körét, Gáspár László Csontos Katával és Sipos Zsókával tanít, mi pedig szeptember óta férjemmel Pálffy Leventével együtt visszük a teljesen kezdő órákat nagyon nagy örömmel, lelkesedéssel és odaadással.

Pálffy Levente

Négy éve kezdtem el tangózni a BudaiTangoClub keretein belül működő Senior Tangó Klubban Mártinál és Gáspár Lászlónál.
Mindig szerettem volna tangózni az elegancia, a harmónia és a könnyedség miatt, majd elkezdve a tangót rájöttem, hogy az elegancia adott, a harmóniára törekedni kell és a könnyedség látszólagos. A több évtizedes aktív futás, a sportolás szeretete és az ehhez szükséges kitartás átlökött a kezdeti nehézségeken, a nem kevés frusztráción.
Nagy hatással voltak rám Budai László, Bogdán Tihamér, Czidor Kati, Gyatyel Attila, Szeghalmi Endre. Második éve Pirity Andi tanít.
És közel négy éve Márti, aki időközben a feleségem lett. Másfél éve dj-zem a Tangó Café-kon, az úgynevezett arany korszak zenéje a kedvencem. Táncban a példaképem Barisnyikov, ő azt mondja, hogy nem szeretne senkinél sem jobban táncolni, csak minden nap saját magánál.

Senior Tango Klub

Az argentin tangó egy különleges, improvizatív tánc, amiben egyszerre vagyunk kapcsolatban a partnerünkkel, a zenével és önmagunkkal. 
Az argentin tangó szól az egymásra hangolódásról, a bizalomról, az elfogadásról, a pillanat megéléséről.
Az argentin  tangó egy közös út, egymással ölelésben

A SENIOR TANGÓ KLUB – a BUDAI TANGO CLUB keretein belül indít kifejezetten az idősebb korosztály részére argentin tangó tánctanfolyamokat.

Facebook : Senior Tango Klub
Web: Senior Tango Klub