Pálffy-Balogh Márta - Pálffy Levente

Senior Tango Klub

Pálffy-Balogh Márta

Nekem a tangó a kapcsolódás, a jelenlét, a szavak nélküli kommunikáció, az érzések teljes skálája. A folyamatos változások elfogadása. Önmagam megismerése és egy életen át tartó tanulási folyamat, főleg önmagamról. Budai László hatására kezdtem tangózni. Ő bátorított , hogy elinduljak a tanítás útján is. Nem kevesebb hatással volt rám Pirity Andrea, ő számomra igazi példakép.
A Seniortangóval régi vágyam teljesült. 2014. szeptemberében kezdődtek az első szenior tangó órák és azóta sokan szerették meg általunk a tangót és lettek aktív részesei a tangós közösségnek.
Mindig csodás látni, ahogy megérkeznek az órákra és egy órával később szinte megfiatalodva, sugározva, mosolyogva mennek haza és alig várják, hogy jöjjön a következő óra.
2019 óta férjemmel Pálffy Leventével együtt tanítunk nagy örömmel, lelkesedéssel odaadással és nem kevesebb felkészüléssel az órákra.

Pálffy Levente

Hat éve kezdtem el tangózni a BudaiTangoClub keretein belül működő Senior Tangó Klubban Mártinál és Gáspár Lászlónál.
Mindig szerettem volna tangózni az elegancia és a harmónia miatt. Sosem gondoltam volna, hogy ez a kivülről nézve könnyed tánc ennyire összetett és nehéz. A több évtizedes aktív futás, a sportolás szeretete és az ehhez szükséges kitartás átlökött a kezdeti nehézségeken, a nem kevés frusztráción.
Nagy hatással vannak rám Pirity Andrea, Budai László, Szeghalmi Endre.
És hat éve Márti, aki időközben a feleségem lett. Több mint két éve dj-zem a Tangó&Zserbókon, az úgynevezett arany korszak zenéje a kedvencem. Táncban a példaképem Barisnyikov, ő azt mondja, hogy nem szeretne senkinél sem jobban táncolni, csak minden nap saját magánál.

Senior Tango Klub

Az argentin tangó egy különleges, improvizatív tánc, amiben egyszerre vagyunk kapcsolatban a partnerünkkel, a zenével és önmagunkkal. 
Az argentin tangó szól az egymásra hangolódásról, a bizalomról, az elfogadásról, a pillanat megéléséről.
Az argentin  tangó egy közös út, egymással ölelésben

A SENIOR TANGÓ KLUB – a BUDAI TANGO CLUB keretein belül indít kifejezetten az idősebb korosztály részére argentin tangó tánctanfolyamokat.

Facebook : Senior Tango Klub
Web: Senior Tango Klub