Czene-Bánhidi petra & JOsip bartulovic

Tango cocktail studio

Czene-Bánhidi petra

Nívódíjas táncos, Többszörös argentín tangó világbajnok

Olvass tovább: https://czene-banhidi-petra.webnode.hu/videok/

Moderntánc pedagógus, koreográfus, táncmester.

Az EuroPass szakmai díj kitüntettje. A Passé tánccsoport művészeti vezetője, koreográfusa és technikai edzője.
Többszörös IDO Argentin Tangó Európa és Világbajnok táncművész. A Magyar Táncművészeti Főiskola táncmestere.

Petra a Magyar Táncművészeti Főiskola modern táncpedagógus szakán végzett. Rendelkezik társastánc-oktatói és versenytánc-edző asszisztensi vizsgákkal is. A tangó mellett jazztánc, jazzbalett, színpadi mozgás, társas és versenytánc oktatással is foglakozik gyerekek és felnőttek részére egyaránt.
Jelentős eredményeket és sikereket tudhat magáénak a versenytánc, a mazsorett és a modern tánc területén. Táncművészeti fesztiválokon többször ért el dobogós helyezést.
Gyermekkora óta táncol, tanárai között találhatjuk Novák Zsuzsannát (versenytánc, klasszikus balett, majorette), Jeszenszky Endrét (jazztánc), Schnell Juditot (Graham-technika), Jánosi Lászlót (versenytánc), Földi Bélát (jazztánc) és sok más kiemelkedő művészt és pedagógust. Tangó technikát többek között Mimi Santapától tanult Buenos Airesben.

Táncolt Eszenyi Enikő “E-Tango – A Combok Csókja” és “Ping-Szving” c. önálló darabjaiban a Thália Színházban, a “Störr Kapitány” c. darabban a Radnóti Színházban, az “Évszakok Buenos Airesben” c. darabban a Nemzeti Táncszínházban és az “Excalibur” c. darabban, valamint a Nemzeti Táncszínházban szervezett latin-esteken is. Az “Excalibur”-t és a “Bizodalom visszavág” c. darabot Petra koreografálta.
Petra jelenleg is tanít táncokat

2000. ősze óta táncol és versenyez tangóban.

Eredmények és díjak (tangó és más társastáncok):

. 2000. szeptember: Miami, IDO Mambó Világbajnokság – 10. helyezés
. 2000. december: Dunaújváros, IDO Divattánc Világkupa – 3. helyezés Mambó kategóriában
. 2001. március: Hong-Kong, IDO Divattánc Világkupa – Mambó és Tangó kategóriában 2. helyezés, Salsa kategóriában 3. helyezés
. 2001. május: IDO Divattánc Országos verseny – Magyar Bajnokok Argentin Tangóban és 2. helyezés Mambóban
. 2001. május: Olten, Salsa Világkupa – 8. helyezés
. 2001. szeptember: Miami, IDO Divattánc Világbajnokság – 3. helyezés Argentin tangóban
. 2002. május: Jugoszlávia, IDO Európa-bajnokság – 1. helyezés Argentin tangóban
. 2002. október: Dunaújváros, IDO Divattánc Világkupa – 1. helyezés Argentin tangóban
. 2002. december: Velbert, IDO Tango Argentino Világkupa – 1. helyezés
. 2003. május: IDO Divattánc Országos verseny – Magyar Bajnokok Argentin Tangóban
. 2003. június: Rimini, IDO Divattánc Világbajnokság – 1. helyezés Argentin tangóban
. 2004. május: a Táncművészet folyóirat EuroPass díja párostáncok kategóriájában, “Az év sporttáncosa” díj és Sporttáncosi Nívódíj
. 2004. október: Dunaújváros, IDO Divattánc Világbajnokság – 1. helyezés Argentin tangóban

Petra jelenleg is foglalkozik oktatással, ő a táncmestere, koreográfusa és művészeti vezetője a Passé Tánccsoportnak, ahol  modern kortárs tánccal, klasszikus balett oktatással foglalkoznak kisgyermek kortól felnőtt korig.

josip bartulovic

Kavadarciban, Makedóniában születtem. Belgrádban éltem, tanultam, és az ottani Műszaki Főiskolán szereztem Gépészmérnöki diplomát. 1991-óta élek Magyarországon-Budapesten.

Középiskolásként szerettem bele a TÁNC-ba, latin-amerikai és standard táncokat tanultam. 1997-óta táncolok az Interoperett műsoraiban, megtanultam a jellegzetesen magyar táncokat is. Ugyanebben az évben részt vettem egy Budapesten rendezett, nemzetközi tánctalálkozón, és itt ismerkedtem meg az argentin Tangó lépéseivel.

Ettől kezdve a TANGÓ AZ ÉLETEM! “TANGO DE MI VIDA” 1999-től kezdődően több éven át közösen léptem fel a Che Tangó nevű zenekarral argentin tangó táncosként. Későbbi pályafutásom során, még sok remek magyar és külföldi tangó zenekarral készítettünk közös produkciókat ( Escualo, Piazzola Ensemble, Tango Harmony, Tango Experimento, Beltango, Color Tango… ) Argentínában több ízben (2001; 2002; 2006; 2007; 2008;) részt vettem többek között a C.I.T.A. ( Congreso Internacional de Tango Argentino ) alkalmából szervezett színvonalas szemináriumokon, ahol sok világhírű mestertől tanulhattam! Azóta is időnként elutazok a tangó szülővárosába, Buenos Aires-be hogy a legjobb argentin tangó mesterektől tanulhassak tánctudásom tökéletesítése és valamennyi tangó stílus elsajátítása érdekében ( Candombe, Canyengue, Milonga, Tango Vals, Tango Salon, Tango Escenario-Színpadi Tangó… ) Pályafutásom szempontjából meghatározó élmény és tapasztalat volt, hogy egy teljes évet taníthattam Buenos Aires-ben nagy nevű mesterekkel valamint számos híres és tradicionális Milonga helyszínen léptem fel mint például Sunderland, La Baldosa, Porteno y Bailarin!

2001. IDO Világkupa – 5. helyezett;
2002. IDO Európa Bajnokság – 2. helyezett;
2002. IDO Világbajnokság – 2. helyezett;

Kezdő tangó versenyzőként nagyon örültem ezeknek az eredményeknek, de az igazi megmérettetés 2003-ban, Buenos Aires-ben következett.
2003. Elsö Argentin Tango Világbajnokság Buenos Aires-ben – 4. helyezett
Az itt szervezett világbajnokságon 180, zömében argentin pár indult, 30 argentin bíró pontozott, akik a világ élvonalbeli argentin tangó mesterei, táncosai, koreográfusai. ( Az IDO versenyen nem vesznek részt argentin tánc párok és bírók ) Ez volt az Első Argentín Tangó Világbajnokság Buenos Aires-ben ahol is Színpadi Tangó kategóriában, három argentin párt követve, a 4. helyezést értük el Kulik Johannával!
Ezt az eredményt azóta sem múlta felül egyetlen magyar, sőt európai pár sem!

Éveken át rendszeresen felléptünk különböző színházakban és rendezvényeken ( OPERA, OPERETT SZÍNHÁZ, THÁLIA SZÍNHÁZ, PESTI VÍGADÓ, MOULIN ROUGE, BELVÁROSI SZÍNHÁZ, MERLIN SZÍNHÁZ, MŰVÉSZETEK PALOTÁJA, és máig rendszeres műsorral szereplünk a NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ repertoárjában! A Magyar Művelődési Intézet társastánc, versenytánc csoportvezető tanfolyamán társastánc, versenytánc, jazztánc, divattánc és történelmi táncok oktatására szereztem képesítést.

Diplomák és díjak

2001; 2002; 2006; 2007; 2008 COSMOTANGO – Buenos Aires
2001. Díszoklevél – divattáncos, koreográfus
2001. és 2002. Érdemes Sporttáncos kitüntetés
2003. El V. Festival Buenos Aires Tango y la Asociasión de Maestros, Bailarines y Coreografos de Tango Argentino certifican que la pareja integrada pa Josip Bartulovic y Johanna Kulik resultaron “Finalastas” del I. Campeonato Mundial de Baile de Tango categoria: Tango Escenario
2003. EuroPass Magyar Táncdíj (szakmai kitüntetés
2008. I MASTER para MAESTROS de TANGO

Tango Cocktail Studio

Tango Cocktail Stúdió Facebook oldala:  Tango Cocktail Studió

A tánciskola címe: 1064 Budapest, Izabella u. 85.

“TANGO DE MI VIDA”
Tangó ölelés – gyógyító ölelés, a táncban, párkapcsolatban és az életben!