Johanna & Josip TANGÓ

Tangó-Zug & Cocktail STÚDIÓ

kulik johanna

 Kulik Johanna az ország egyik legrégebben tangózó táncosa és tanára közel 30 éves tapasztalat áll mögötte.  Johannáról érdemes tudni, hogy ő érte Josippal Magyarországról a legkiemelkedőbb eredményt az Argentin Tangó Világbajnokságokon, 180 pár közül a 4 helyezett volt 2003- ban a színpadi tangó kategóriában.
Johanna-Josip-Tangó

tango-zug stúdió

Stúdiója a Tango-Zug a 14. kerületben, Zuglóban található. Itt a hét minden napján folynak magán és csoportos órák és ez a helyszíne a vasárnapi milongáknak is.

Cím: Budapest, Telepes u. 51, 1147
Facebook: Tango Zug Stúdió

josip bartulovic

Kavadarciban, Makedóniában születtem. Belgrádban éltem, tanultam, és az ottani Műszaki Főiskolán szereztem Gépészmérnöki diplomát. 1991-óta élek Magyarországon-Budapesten.

Középiskolásként szerettem bele a TÁNC-ba, latin-amerikai és standard táncokat tanultam. 1997-óta táncolok az Interoperett műsoraiban, megtanultam a jellegzetesen magyar táncokat is. Ugyanebben az évben részt vettem egy Budapesten rendezett, nemzetközi tánctalálkozón, és itt ismerkedtem meg az argentin Tangó lépéseivel.

Ettől kezdve a TANGÓ AZ ÉLETEM! “TANGO DE MI VIDA” 1999-től kezdődően több éven át közösen léptem fel a Che Tangó nevű zenekarral argentin tangó táncosként. Későbbi pályafutásom során, még sok remek magyar és külföldi tangó zenekarral készítettünk közös produkciókat ( Escualo, Piazzola Ensemble, Tango Harmony, Tango Experimento, Beltango, Color Tango… ) Argentínában több ízben (2001; 2002; 2006; 2007; 2008;) részt vettem többek között a C.I.T.A. ( Congreso Internacional de Tango Argentino ) alkalmából szervezett színvonalas szemináriumokon, ahol sok világhírű mestertől tanulhattam! Azóta is időnként elutazok a tangó szülővárosába, Buenos Aires-be hogy a legjobb argentin tangó mesterektől tanulhassak tánctudásom tökéletesítése és valamennyi tangó stílus elsajátítása érdekében ( Candombe, Canyengue, Milonga, Tango Vals, Tango Salon, Tango Escenario-Színpadi Tangó… ) Pályafutásom szempontjából meghatározó élmény és tapasztalat volt, hogy egy teljes évet taníthattam Buenos Aires-ben nagy nevű mesterekkel valamint számos híres és tradicionális Milonga helyszínen léptem fel mint például Sunderland, La Baldosa, Porteno y Bailarin!

2001. IDO Világkupa – 5. helyezett;
2002. IDO Európa Bajnokság – 2. helyezett;
2002. IDO Világbajnokság – 2. helyezett;

Kezdő tangó versenyzőként nagyon örültem ezeknek az eredményeknek, de az igazi megmérettetés 2003-ban, Buenos Aires-ben következett.
2003. Elsö Argentin Tango Világbajnokság Buenos Aires-ben – 4. helyezett
Az itt szervezett világbajnokságon 180, zömében argentin pár indult, 30 argentin bíró pontozott, akik a világ élvonalbeli argentin tangó mesterei, táncosai, koreográfusai. ( Az IDO versenyen nem vesznek részt argentin tánc párok és bírók ) Ez volt az Első Argentín Tangó Világbajnokság Buenos Aires-ben ahol is Színpadi Tangó kategóriában, három argentin párt követve, a 4. helyezést értük el Kulik Johannával!
Ezt az eredményt azóta sem múlta felül egyetlen magyar, sőt európai pár sem!

Éveken át rendszeresen felléptünk különböző színházakban és rendezvényeken ( OPERA, OPERETT SZÍNHÁZ, THÁLIA SZÍNHÁZ, PESTI VÍGADÓ, MOULIN ROUGE, BELVÁROSI SZÍNHÁZ, MERLIN SZÍNHÁZ, MŰVÉSZETEK PALOTÁJA, és máig rendszeres műsorral szereplünk a NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ repertoárjában! A Magyar Művelődési Intézet társastánc, versenytánc csoportvezető tanfolyamán társastánc, versenytánc, jazztánc, divattánc és történelmi táncok oktatására szereztem képesítést.

Diplomák és díjak

2001; 2002; 2006; 2007; 2008 COSMOTANGO – Buenos Aires
2001. Díszoklevél – divattáncos, koreográfus
2001. és 2002. Érdemes Sporttáncos kitüntetés
2003. El V. Festival Buenos Aires Tango y la Asociasión de Maestros, Bailarines y Coreografos de Tango Argentino certifican que la pareja integrada pa Josip Bartulovic y Johanna Kulik resultaron “Finalastas” del I. Campeonato Mundial de Baile de Tango categoria: Tango Escenario
2003. EuroPass Magyar Táncdíj (szakmai kitüntetés
2008. I MASTER para MAESTROS de TANGO

Tango Cocktail Studio

Tango Cocktail Stúdió Facebook oldala:  Tango Cocktail Studió

A tánciskola címe: 1064 Budapest, Izabella u. 85.

“TANGO DE MI VIDA”
Tangó ölelés – gyógyító ölelés, a táncban, párkapcsolatban és az életben!