Hönich Heléna & balogh andrás

Elte Argentin tangó budapest

Heléna és András két külön irányból érkezett a tangó világába, hogy egyesített erővel a különbözőségeiket is felhasználva segíthessék a táncosokat, hogy ők is beleszerethessenek ebbe a táncba.

András táncos szakbarbár, tudatosan kellett a tánc összes mozzanatát és az ok-okozati összefüggéseit megértenie, miközben az argentin tangó – csakúgy a zene, mint a tánc – szinte észrevétlenül beszippantotta.
Ami mindenképpen közös bennük, az a lelkesedésük.

Andrást a Magyarországi tangós közösség már alaposabban ismeri, ezért Helénáról hosszabban:

Számomra a tánc az élet; ez az, ami éltet.
Hönich Izolda Heléna vagyok, 25 éves, az ELTE TáTK-n végeztem szociológus hallgatóként. Az akrobatikus rock and roll volt az első meghatározó stílus, amit élsportolóként űztem 11 évig, miközben a társastáncokat, jazzt, musicalt, hip hop-ot is kipróbáltam.

Kiskoromtól kezdve nyitott voltam minden más táncirányzat felé is, így jött hamar a latin és afrikai táncok – főként salsa, bachata, kizomba, semba – imádata, és ebből a salsa az, amit komolyabb szinten folytatok a mai napig. Hazai és külföldi oktatóktól tanultam art jazz, street jazz, moderntánc, lyrical stílusokat, majd egy időben új szenvedélyem lett a klasszikus balett, amit főként Kováts Tibor balettmesternek köszönhetek.

Az argentin tangót a milonga esteken kezdtem elsajátítani, amelynek egyedi világa rögtön magával ragadott. A tangó egyszerre ad teret az öröm és a fájdalom, a jelen pillanat megélésére a zenével, az öleléssel, a partnerrel – és saját magaddal – való kapcsolódás által. Számomra a tangó sokat segít a személyes fejlődésben, és a nőiesség megélésében. Ritkán tapasztaltam ilyen mértékű tiszteletet és szépséget a táncban.

Elte argentin tangó budapest

Az ELTE Argentin Tangót Wéber Edi és Balogh András alapította 2016-ban. Az egyetemi kurzussal párhuzamosan indult el a BEAC-on az argentin tangó  eleinte kezdő, majd kisvártatva két szinten. 
Az egyetemi illetve a szabadidős kurzusokat is jelenleg Hönich Heléna és Balogh András vezeti.

Facebook: Elte Tangó
Web: Elte Tangó