kiszner-balogh éva & kiszner krisztián

tangó debrecen

Krisztián a kubai salsával ismerkedett meg elsőre és az argentin tangó csak később, a bachata és a kizomba után talált rá.  Az önképzés mindig is nagyon fontos volt számára így nagyon sok nemzetközi fesztiválon sikerült olyan élvonalbeli tanároktól tanulnia, akik az adott táncstílus legnagyobb alakjai. Több, mint 9 éve tanít már, főleg karibi táncokat és meghívott tanára sok jelentős hazai és nemzetközi tánc fesztiválnak.

Évi versenyszerűen tornázott és akárcsak Krisztián, a kubai salsával kezdett, de hamar felismerte, hogy inkább az érzékibb, romatikusabb stílusokban találja meg önmagát. Így lett a szerelem számára a Bachata, a Kizomba, és később a csodálatos Argentin Tangó. Krisztiánnal több sikeres, látványos show-t állítottak már színpadra, illetve döntős helyezéseket értek el számos nemzetközi táncversenyen.

Az argentin tangó debreceni közösségét már 7 éve építik. 3 éve alapították saját tánciskolájukat a Táncvilág Stúdiót, és ma már a Tánciskola keretei között 5 városban folyik az oktatás a Kelet-magyarországi régióban.

Debrecenben sokat tesznek az argentin tangó népszerűsítéséért. Az elmúlt években neves tangótanároktól tanultak itthon és külföldön egyaránt. Óráikon jó hangulatban, sokszor játékosan tanítanak, igyekeznek a lehetőségekhez mérten mindenkinek személyre szabottan segíteni.

tangó debrecen a táncvilág stúdióban

Íme egy videó még 2004-ből az debreceni tangós közösségről.

Helyszín: Debrecen, II. emelet 1, Böszörményi út 2, 4024 (Táncvilág Stúdió)
Facebook: Tangó Debrecen
Web: Tangó Debrecen