Czidor Katalin & Bogdán Tihamér

Katiha

Kedves Tangósok!

Kezdjük a mitikus múlttal!
2001-ben kezdtünk el tangózni egy Nässjö nevű svéd kisvárosban. 2002 nyarán egy nyári táborban találkoztunk a Chicho Frumboli-Lucia Mazer párossal. Az órájukon a tánc néhány percre működni kezdett és láttunk tőlük egy döbbenetes improvizált fellépést. Megértettük, hogy a tangó nem a lépések memorizálásáról szól. Néhány héttel később találkoztunk egy brüsszeli párossal, Vincent Morell és Marilyne Lefort, akik szintén improvizált tangóval foglalkoztak és el is tudták magyarázni, hogy hogyan működik…a Tango Nuevo.
Analízis-Szabadság-Kreativitás. Minden ezek köré a fogalmak köré épül.

Innentől kezdve ott voltunk Vincent és Marilyne összes óráján és a többi ment magától anélkül, hogy különösebben terveztük volna. Tanítás otthon, Nässjöben, majd Stockholmban, egyéb svéd városokban, majd “külföldön”, stb…és 2013-ban hazaköltöztünk Magyarországra.
2009-ben 5 hónapot töltöttünk Buenos Airesben, 2011-ben pedig 9 hetet. Nagyszerű idők voltak :)

A jelen!
Továbbra is az improvizált tangó áll az érdeklődésünk központjában. Az ehhez szükséges eszközöket adjuk át a tanítványoknak az óráinkon.
Kati tánc iránti érdeklődésének csak az idő szabhat határt. A tangó mellett kontakt improvizációs és jazz balett órákat is látogat továbbá improvizációs szinházi csoportba is jár. A tangó számára egyre inkább műfajtól független önkifejezési eszközzé válik.
Tiha (én) általában zenét hallgat. Jelenleg éppen egy Tool nevű los angelesi formácó utolsó lemezét. Meggyőződése, hogy ennek segítségével egy napon jobban érti majd a Negracha-t

Katiha tangó stúdió

A Czidor Katalin és Bogdán Tihamér vezette Katiha Tangó stúDió a Rákóczi út 20. alatt található Budapesten. Tangó órák, milongák állandó helyszíne.