Balogi Szilvia & Tatorján József

Tango Misterio Veszprém

Szilvia és József életében kora gyerekkortól jelen vannak a különböző mozgásformák.

Szilvia 6 éves korában kezdett klasszikus balettet tanulni, amit a társastáncok, majd az orientális tánc követett. 18 éve oktat orientális táncot és évek óta foglalkozik taoista (női) jógával (alkímiával) is, amivel testtudatos mozgás elsajátításában is segíti a tanítványait.

József csaknem 35 éve foglalkozik harcművészetekkel, a shaolin kung-fu irányzatokat a thai chi chuan követte, s 25 éve oktatóként is tevékenykedik.
Huszonévesen kezdett el a tánc iránt érdeklődni. A társastáncok és az orientális táncok elsajátítása után fordult a tangó felé.

Szilvi-tánc
Jocó harcművészet

Szilvia és József együtt kezdtek argentin tangót tanulni. Számos hazai és külföldi tangó fesztiválon, workshopon vettek részt. Veszprémben és a Bakony, Balaton régióban rendszeresen fellépnek rendezvényeken. Folyamatosan fejlesztik magukat, Buenos Airesben számos neves mestertől tanulták az úgynevezett „öreg iskola” szalontangó alapjait és ma is ezt a stílust képviselik táncukban és óráikon.

8 éve oktatnak közösen Veszprémben, a Tango Misterio Veszprém tánciskola alapítói és vezetői.
Heti rendszerességgel tartanak kezdő és haladó órákat, valamint havonta intenzív egésznapos workshopokat.

Táncukban és az óráikon nagy hangsúlyt kap a zeneiség, az improvizáció és a harmónia megtalálása mindkét fél számára az ölelésben. Nem a külsőségeket tartják fontosnak; számunkra a tangó önismereti folyamat, férfi-nő egymásra figyelése, amely nem vezetés-követést, hanem harmonikus együtt táncolást eredményez.

Szilviát pedagógus, táncpedagógus végzettsége is támogatja táncoktatói munkájában. Ezen kívül más táncokban és mozgásformákban szerzett tapasztalata által kiemelkedően tudja segíteni tanítványait a testtudatosság erősítésében, a helyes testtartás és a kényelmes ölelés megtalálásában és kialakításában.
Józsefet többek között a thai chi chuan-ban is jelenlévő erőteljes talajhasználat segíti abban, hogy egyértelműen tudja átadni a tanítványainak a tangóban fontos talajhasználat technikáját. Valamint annak megértését és gyakorlatban való alkalmazását is, hogy mit jelent a sokszor emlegetett “Használd a talajt!” kifejezés

Tango Misterio Veszprém

Tango Misterio Veszprém Tánciskola – Veszprémi tangós közösség
Az argentin tangó iránti érdeklődés, a zene és a tánc szeretete hozta össze a veszprémi tangós csapatot, amely egymásra odafigyelő, egymást segítő közösséggé alakult az évek alatt.

Az iskola célja az oktatáson kívül a tangó közösségépítő erejével a generációköziség növelése, valamint a veszprémi intézményekkel szorosabban együttműködve a tangó összművészeti jellegének kihangsúlyozása.

facebook oldal: Tango Misterio Veszprém